![]() |
Balık Suflesi Tarifi
Balık Suflesi Tarifi
Aldığı kadar muskat rendesi 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı süt 4 adet yumurta 600 gr beyaz etli balık filetosu 1 çay kaşığı tuz Balığı 6-8 dakika buharda pişirin. Soğuduktan sonra ince ince didikleyin, yumurtalar ve ılık süt ile karıştırın. Tuzunu, biberini, muskatını koyun. Yumurtaların aklarını çırpıp kar köpüğü yapın. Bu köpüğü kaşık kaşık dikkatlice balıklara yedirin. Harcınızı yağlanmış bir sufle kabına boşaltın. 210 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Hiç bekletmeden servis yapın. |
Balık Suflesi Tarifi
600 GR BEYAZ ETLİ BÜYÜK BALIK FİLETOSU
4 YUMURTA 1 BARDAK SÜT 1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI TUZ KARABİBER MUSKAT Balığı 6-8 dakika buharda pişirin. Soğuduktan sonra ince ince didikleyin ve yumurta sarıları ve ılık süt ile karıştırın. Tuzunu biberini, muskatını koyun. Yumurtaların aklarını çırpıp kar köpüğü yapın. Bu köpüğü kaşık kaşık, dikkatlice balıklara yedirin. Harcınızı yağlanmış bir sufle kabına (bu kenarları yüksek bir yuvarlak payreks kap veya kek kalıbı olabilir) boşaltın. 210 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Hiç bekletmeden servis yapın. Not: Suflede malzeme pişerken çok kabarır. Bu yüzden kabın kenarları yeterince yüksek olmalıdır ki, malzeme dışarı taşmasın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.