ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sakız Kabağı Meftunesi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003638)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:22 AM

Sakız Kabağı Meftunesi Tarifi
 
Sakız Kabağı Meftunesi Tarifi

Diyarbakırlılar Derneği

Yarım kg. kuşbaşı et hafif pişirilir. 1 kg. sakız kabağı doğranır. Ete ilave 4 edilir. Bir kaşık salça ve tuz konur. Bir su bardağı kadar haşlanmış nohut konulduktan sonra, bir limon suyu veya 1–2 küçük parça limon tuzu ilave edilir. Kabaklar piştikten sonra, servis yapılacağı zaman sarımsak konur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.