![]() |
Balık Güveci Tarifi ( Karayipler )
Balık Güveci Tarifi ( Karayipler )
250 gr kalkan balığı filetosu 2 uskumru filetosu 250 gr kırlangıç filetosu 1/4 su bardağı zeytinyağı 6 orta boy soğan (doğranmış) 3 diş sarmısak (dövülmüş) 1 dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp şeritler halinde kesilmiş) 1 kırmızı dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp şeritler halinde kesilmiş) 1 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen yada 1+1/2 tatlı kaşığı kuru fesleğen (istenirse) 500 gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış) 1 kahve kaşığı acı kırmızı biber 1 kahve kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı sirke Zeytinyağını büyük bir güveçte, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğan ve sarımsağı 5-7 dakika, arada sırada karıştırarak, kızartınız. Dolmalık biber, fesleğen (isteniyorsa), domates, acı biber ve kimyonu ekleyip, güveci kapatınız ve hafif ateşte ağır ağır 1+1/2 saat, yoğun bir sos haline gelinceye kadar, pişiriniz. Önce fırınınızı hafifçe (170° C) ısıtınız. Balık, tuz ve karabiberi güvece ekleyip iyice karıştırınız. Güveci fırına sürüp 20 - 30 dakika, çatalla batırüdığında balık kolaylıkla ayrılana kadar pişiriniz. Güveci fırından alıp üstüne sirkeyi akıtarak hemen servis ediniz. Ya da soğumaya bırakınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.