![]() |
Kâğıtta Sülün Göğsü Tarifi
Kâğıtta Sülün Göğsü
4 sülün göğsü (yaklaşık 500 g, deri ve kemikleri alınmış; kemikleri et suyu için saklanmış) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu (ya da sülün kemiklerinden hazırlanmış sülün suyu) 2 armut (her biri 4 'e bölünüp, çekirdekli bölümleri çıkarıldıktan sonra, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş) 2 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış) Sarımsakları sülün göğüslerinin her iki yanına sürün. Kalın dipli bir tavaya çiçekyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca sülün göğüslerini koyup, 1 dakika kızartın. Altüst edip, tuzu ve karabiberi serperek, öbür yüzlerini de 1 dakika kızarttıktan sonra, göğüsleri delikli spatulayla bir tabağa çıkarın. Fırınınızı 190°C ısıtın. Ateşteki tavaya arpacık soğanlarını koyup, sürekli karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin. Tavayı ateşten alıp, votkayı koyarak karıştırdıktan sonra, tavayı yeniden ateşe oturtun ve sık sık karıştırarak, içindeki sıvı karışımı 3 çorba kaşığı kalıncaya kadar (2 - 4 dakika) kaynatın. Armut dilimlerini koyup, dikkatlice altüst ettikten sonra, tavuk (ya da sülün) suyunu ekleyerek, karışımı yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 3 dakika) kaynatın. Tavayı ateşten alıp, bir kenara bırakın. Yağlı kâğıttan bir kenarı 30 cm'lik 4 kare kesip, karelerden her birinin ortasına 1 sülün göğsü yerleştirin. Tavadaki armut dilimlerini ve sıvı karışımı göğüslerin üstü-, ne kaşıkla bölüştürüp, her göğsün üstüne 1 /2 tatlı kaşığı maydanoz serpiştirin. Kâğıtların birer köşelerini tutup, karşı köşenin üstüne getirerek, 4 üçgen biçimine sokun ve üçgenlerin açık kenarlarını birkaç kez katlayarak kapatın. Bu paketleri bir fırın tepsisine yan yana yerleştirip, tepsiyi fırına vererek, 8-10 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp, her paketi açmadan düz bir tabağa yerleştirerek, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.