ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Somon Izgarası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003586)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:31 AM

Somon İzgarası Tarifi
 
Somon ızgarası tarifi

Balığın kuyruğu ile karnının arasından kalınca bir dilim et alınız. Soğuk suda iyice yıkayıp bezle kurulayıp, tuz, yuvarlak doğranmış 1 soğan, 1-2 dal maydanoz ve zeytinyağla kâseye yatırıp, suyu iyice çekinceye kadar bırakınız. Arasıra çevirip, yemekten 1 saat önce ızgaraya koyarak kıvılcımlı kül üstüne sürünüz. İki tarafının kararmamasma dikkat ediniz. İyice pişince tabağa Tereyağlı Soğuk Salça koyup üstüne balığı yatırınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.