![]() |
Tantuni Tarifi (Mersin)
2 adet lavaş ekmeği
2 adet soğan 1/2 demet maydanoz 1 çorba kaşığı sumak 250 gr. sotelik doğranmış kuşbaşı et Tuz Karabiber Kırmızıbiber 1 kaşık tereyağı Tencereye yağ konur, kızdırılır. Etler ilave edilir, kavrulur. Etler suyunu bırakıp çekince 1 su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte hiç suyu kalmayana kadar pişirilir. Soğan piyazlık doğranır, tuzla ovulur, yıkanır, sıkılır. İçine küçük doğranmış domates, maydanoz, sumak, kımızı biber konur, harmanlanır. Lavaş ekmek 2'ye bölünür, bir kenarına pişirilen et üzerine soğanlı harç konur. Rulo sarılır, ayranla servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.