![]() |
Kefal Buğulaması Tarifi
Kefal Buğulaması Tarifi
1 kg. kefâl balığı 1 soğan 1 diş sarımsak yarım limon suyu 250 gram domates 2 adet defne yaprağı 60 gram zeytinyağı tuz Balık kalın parçalara kesilir. Bir tepsiye sıralanır. Aralarına kıyılmış maydanoz konur, üzserine halka şeklinde doğranmış soğan ve biber serpilir. Doğranmış domates de üzerine konur. Kıyılmış sarımsak ve defne yaprağı, 60 gr. yağ, limon suyu konarak üzerine tuz serpilir. Üzeri kapak veya kâğıt örtülerek pişirilir. Not: Her türlü balıktan buğulama yapılabilir. Balığın kılçıkları çıkarılırsa daha iyi olur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.