ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kefal Buğulaması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003572)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:33 AM

Kefal Buğulaması Tarifi
 
Kefal Buğulaması Tarifi

1 kg. kefâl balığı

1 soğan

1 diş sarımsak

yarım limon suyu

250 gram domates

2 adet defne yaprağı

60 gram zeytinyağı

tuz

Balık kalın parçalara kesilir. Bir tepsiye sıralanır. Aralarına kıyılmış maydanoz konur, üzserine halka şeklinde doğranmış soğan ve biber serpilir. Doğranmış domates de üzerine konur. Kıyılmış sarımsak ve defne yaprağı, 60 gr. yağ, limon suyu konarak üzerine tuz serpilir.

Üzeri kapak veya kâğıt örtülerek pişirilir.

Not: Her türlü balıktan buğulama yapılabilir. Balığın kılçıkları çıkarılırsa daha iyi olur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.