![]() |
Domatesli Palamut Tarifi
Domatesli Palamut Tarifi
1 adet palamut 2 adet domates 1 adet soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Palamut temizlenir, fileto olarak 2 parçaya kesilerek kılçığı çıkarılır. Teflon tavada, yağda palamut filetolarının iki yüzü renk alacak kadar kızartılır. Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğan ve küp doğranmış domates konur. Arzuya göre limon dilimleri de eklenebilir. Tuz serpilir. Tavanın kapağı kapatılır. 25-30 dakika pişirilir. |
Domatesli Palamut Tarifi
1 kg. palamut
5 orta domates biraz tuz yarım bardak su 2 kahve fincanından çeyrek eksik zeytinyağı Bir tencereye zeytinyağını, tuzu, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak ufak ufak doğradığınız domatesleri koyup, sularını çekinceye kadar 8 -10 dakika pişiriniz. Sonra suyu ve temizlenip, doğranıp, yıkanmış palamutları ilâve edip kapağını kapatınız. 18-20 dakika pişirip, soğuduktan sonra servis yapınız |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.