![]() |
Bezelyeli Somon Balık Köftesi Tarifi
140 gr bezelye
2 adet patates 400 gr somon balığı 1 yemek kaşığı un 4 dal taze nane 1 çay kaşığı karabiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı Patatesleri haşlayıp ezin. Somon balığını haşlayın ve kılçıklarını temizleyin. Etlerini didikleyerek patatesle karıştırın. Un, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Nane yapraklarını ince kıyıp ekleyin. Bezelyeyi ilave edin ve karıştırdıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Yuvarlak yassı şekil verin. Una bulayıp 15 dakika buzdolabında bekletin. Yağı tavada ısıtıp köftelerin iki yüzü hafif kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.