ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Acılı Balık Yahnisi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003546)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:38 AM

Acılı Balık Yahnisi Tarifi
 
Acılı balık yahnisi tarifi

Malzemler
Yarım kg beyaz etli balık flatosu
1 adet kuru soğan
3 adet iri domates
2 adet acı sivri biber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanısı
Fleto balık kuşbaşı doğranır. Domates rendelenir ve süzgeçten geçirilir. Tencereye sıvıyağ konur ısınınca ince kıyılmış soğan eklenir ve pembeleştirilir. Üzerine ince doğranmış biber katılır. Yumuşayınca domates ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Sonra balık atılır. 15 dakika kadar pişirdikten sonra pul biber, tuz ve karabiber eklenir. 15 dakika daha pişirdikten sonra eteşten alınır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.