![]() |
Harbut Köftesi Tarifi
Harbut Köftesi Tarifi
Malzemeler: 75 gr. kıyma 350 gr. ince bulgur 1 soğan 1 demet maydanoz 1 yumurta 1 kaşık salça Tuz Karabiber Pulbiber Reyhan Yarım bardak ayçiçekyağı Yapılışı: Önce soğanlar ince ince doğranır. Bir tavaya sıvıyağ konur ve soğanlar burada pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara salça ilave edilir ve biraz su ilave edilerek kaynatılır. Bu şekilde bir sos hazırlanır. Diğer tarafta, malzemelerin hepsi karıştırılır ve iyice yoğrulur. Su ilave edilerek yoğrulan bu hamur tepiye atıldığı zaman dağılmıyorsa yeteri kadar yoğrulmuş demektir. Hazırlanan bu hamurdan fındık büyüklüğünde toplar yapılır. Bu toplar tuzlu kaynayan suda haşlanır. Pişirilir. Pişen köfteler çıkarılır sudan ve üzerine daha önceden hazırlana soğanlı salçalı sos dökülür ve bu şekilde ikram edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.