![]() |
Diyarbakır Usulü Güveç Tarifi
Diyarbakır Usulü Güveç Tarifi
Malzeme 1,5 kg kemiksiz parça kuzu eti 1 kg kuzu sırtından kemikli pirzola 250 gr. kuyruk 3 kg domates yarım kg patlıcan 250 gr sivri biber 1 baş sarmısak 1 paket margarin yağı tuz biber Yapılışı: İlk önce çömleğinizi bir güzel yıkayın (çömlek : kırmızı topraktan yapılmış yüksek ısı ve ateşe dayanıklı geçmişi tarihe dayalı bir yemek yapma yeri ) kuyrukları bıçak ile ufak,ufak doğrayın.çömleğinizin dibine serin,etinizi onun üzerine yerleştiriniz daha sonra patlıcanları vede sivri biberlerinizi doğrayın ve etin üzerine serpiştirin sarmısakları tane olarak soyup üzerlerine dağıtın domateslerin kabuklarını soyup arzu edilecek şekilde doğrayıp malzemelerin üzerini kapatıınz malum arzuya göre pul biber ve tuz ekleyin unutmayınki güvecin her zaman için acısı lezzetlidir.1 paket margarini parçalar halinde çömleğin içine koyun .fırına gönderin yalnız ev fırınında olmaz çünkü aşırı yüksek ısı ister. şimdiden afiyetler olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.