ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hamsi Kavurma Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003482)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:48 AM

Hamsi Kavurma Tarifi
 
Hamsi Kavurma Tarifi

Yarım kg hamsi
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet biber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanısı
Hamsilerin başları ve kılçıkları çıkarılır. Tencereye yağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan eklenir ve pembeleştirilir. Üzerine hamsi eklenir, 15 dakika kavrulur. Sonra ince kıyılmış biber atılır, birkaç kere çevirdikten sonra küp doğranmış domates ve tuz katılır. 10 dakika daha kavrulur, ateşten alınır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.