![]() |
Köy Köftesi Tarifi
Köy Köftesi Tarifi Yapılışı
MALZEMELER 300 gr Kiyma 400 gr Kabak 50 gr Rendelenmis Parmezan Peyniri Veya Eski Kasar 1 Sogan 1 Yumurta 1 Yumurta Sarisi 2 Çorba Kasigi Galeta Unu Zetinyagi YAPILIŞ TARİFİ Kabaklari yikayip kaziyin.Sogani ayiklayin.Hepsini minik minik dogradiktan sonra tuzlu suda haslayin. Süzdükten sonra bir de parmaklarinizla sikarak suyunu çikarin.Bir kaba koyup çatalla ezerek krema haline getirin. Kiymayi, yumurtayi,yumurta sarisini,rendelenmis peyniri,2 çorba kasigi galeta ununu,tuz ve karabiberi ekleyin.Iyice karistirip,una buladiginiz parmaklarinizla orta boyda köfteler yapin. Iyice kizdirdiginiz zeytinyaginda,her taraflari altin sarisi renk alincaya kadar kizartin.Hemen servis yapin. |
Köy Köftesi Tarifi
Köy Köftesi Tarifi
2 su bardağı ince bulgur 4 soğan 4 çorba kaşığı un 500 gr yoğurt 1 yumurta akı 1 çorba kaşığı kuru nane Tuz Baharat 2 diş yağ Sarımsak Bulguru derin bir kaba alıp sıcak suyu dökün ve üzerini kapatın ve yumuşayana kadar bekletin. Soğanlardan birini soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Bulgur yumuşayınca rendelenmiş soğan, un, tuz, sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparıp oval köfteler yapın. Derin bir tencereye su doldurup tuz ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Kalan 2 soğanı soyup yarım halkalar halinde doğrayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Kırmızı tozbiber serpin, kızarınca ateşten alı. Köftelerin üzerine yoğurt koyduktan sonra biberli eritilmiş yağı da yoğurdun üzerine dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.