![]() |
Sarımsaklı Fırın Tavuk Tarifi
Sarımsaklı Fırın Tavuk Tarifi
1 adet bütün tavuk 1 baş sarımsak 3-4 adet domates 5 çorba kaşığı soya sosu 2 dal taze biberiye 2 kaşık yoğurt 1 kaşık salça Tavuğumuz ikiye ayrılarak bir fırın kabına yerleştirilir. Sarımsaklar soyulduktan sonra bütün olarak tepsiye serpilir. Domatesler kabukları soyulmadan dilimlenir. Diğer yandan soya sosu, yoğurt ve salça karıştırılarak tavuklarımızın üzerine sürülür. 170 derecelik fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirilir. Tavuklarımızın üzerleri kızarınca fırından çıkarılıp sıcak olarak servis edilir. |
Sarımsaklı Fırın Tavuk Tarifi
Fırında Sarımsaklı Bütün Tavuk Tarifi
1 Adet bütün tavuk 2 Baş sarımsak 8 Adet arpacık soğan 1 Kilo sarı patates Yarım limon suyu 1.5 Tatlı kaşığı kekik 7 Çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı su 1 Tutam Tuz ve karabiber Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patates, soğan ve sarımsakları soyun. Patatesleri iri küpler halinde doğrayın. Tavuğu yıkayıp kurulayın. 1 tatlı kaşığı kekik, karabiber ve 1 tutam tuzu karıştırıp tavuğun içini dışını ovun. 4 çorba kaşığı sıvıyağı ve tavuğu derin bir fırın kalıbına yerleştirin. Sarımsak, soğan ve patatesleri ilave edin. Kalan kekiği üzerine serpin. Kalan sıvıyağ, limon suyu ve yarım su bardağı suyu tavuğun üzerine gezdirerek dökün. Patateslerin üzerine tuz serpin. Alüminyum kağıtla kalıbın üzerini kaplayıp fırına verin ve 20 dakika pişirin. Fırından alıp kağıdı çıkarın ve 20 dakika daha pişirin. Gerekirse biraz su ilave edebilirsiniz. Fırından çıkarınca sarımsakları içinden alın. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.