![]() |
Güne Bakan Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet kemiksiz, dövülmüş tavuk göğsü, - 500 gr. ıspanak, - 1 adet havuç, - 2 adet soğan, - 4 yemek kaşığı sıvı yağ, - 1 yemek kaşığı elma sirkesi, - 4 adet yumurta, - Tuz, karabiber. Yapılışı: İnceltilip, dövülmüş tavuk göğüslerini tuzlayıp, biberleyin. Yağlanmış kalıplara yerleştirin. Ispanağı ayıklayıp, yıkayıp, ince ince doğrayın. Soğanı ince ince kıyıp, 2 yemek kaşığı sıvı yağla kavurun. Tavuk etlerini yerleştirdiğiniz kalıpların içine ıspanakları pay edin. Her kalıbın içine birer yumurta kırın. 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, tuz ve karabiberle sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu kaselerin üzerine gezdirin. Havuçları kibrit çöpü inceliğinde kesip, yumurtanın etrafına dizin. 180°C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip, servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.