ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bolonyez Sos Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003333)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:13 AM

Bolonyez Sos Tarifi
 
Bolonyez Sos (İtalya)

1 adet ufak kuru soğan
250 gr kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı su

İnce kıyılmış soğan sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma eklenir, tane tane olacak şekilde sürekli karıştırarak kavrulur. Salça, tuz ve un eklenir. Birkaç tur karıştırdıktan sonra sıcak su katılır. Bir tık kaynatılır. Makarna ve lazanya yapımında kullanılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:13 AM

Bolonyez Sos Tarifi
 
Bolonyez Sos Tarifi

4 çorba kaşığı zeytinyağı
70 g. tereyağı
10 dal maydanoz
2 büyük soğan
3 büyük kereviz
200 g. kuşbaşı et
2 diş sarmısak
450 g. kıyma
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
450 g. domates
300 ml. et suyu
tuz
karabiber
fesleğen

Zeytinyağı ve tereyağını kızdırdıktan sonra soğan, kereviz ve kuşbaşı eti ilave ederek 15 dk. kızartın.
Kıymayı ve sarmısağı ilave edin ve kavurun. Domates salçası ve unu ilave edin, kavurun.
Küp domates ve et suyunu ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin. Sosunuz hazır!

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:13 AM

Bolonyez Sos Tarifi
 
Bolonyez Sos (İtalya) Tarifi

1 soğan
2 adet soyulmuş ve doğranmış domates
1 diş sarımsak
25 gram yemeklik yağ
20 gram un
300 gram et suyu
baharat
1/2 kg dana kıyma

Soğan, domates ve sarımsağı ince ince doğrayıp yağda çevirin. Unu ilave edip birkaç daha ateşte tutun. Daha sonra et suyunu koyup karışım koyulaşana kadar kaynatın. Kıymayı ve baharatı koyarak kısık ateşte 1 saat pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.