![]() |
Kolay Şato Briyan Tarifi
Kolay Şato Briyan Tarifi
5 parça bonfile 5 dilim ekmek 3 kaşık margarin 100 gr kaşarpeyniri 60 gr tereyağı 1 bardak et suyu tuz - biber domates maydanoz hardal Bonfileler tuzlanıp biberlendikten sonra margarinde kızartılır. 2 cm kalınlığında kesilmiş ekmek dilimleri de pembeleştirilir. Tepsiye önce ekmekler, üzerine de etler koyulur. 30 gr. tereyağı bir kapta eritilir. İçine un, şarap, et suyu, tuz ve biber, biraz da hardal atılır. Koyu kıvama gelene kadar kaynatılır. Bu sos etlerin ü-zerine dökülüp, fırına sürülür. Üzerlerine birer parça tereyağ, fırından çıkarılmadan önce de peynir koyulur. Domates ve maydanozla servis yapılır. Not: Etler ikiye bölünerek, küçük şa-toarianlar hazırlanabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.