ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hüthüt Kuşu Nasıl Yapılır? Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003317)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:16 AM

Hüthüt Kuşu Nasıl Yapılır? Tarifi
 
Hüthüt Kuşu Nasıl Yapılır? Yapılışı Mazemeleri

Hüthüt kuşu tarifi

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek.

Malzemeler:

750 gr kemiksiz kuzu eti

450 gr ayva

75 gr teyerağı

10 gr süzme bal

10 gr şeker

50 gr badem

30 gr kuru kayısı

sıvıyağ

tuz

toz karabiber

Hazırlanışı: Etler az sıvıyağ ile çok kısık ateşte suyunu salana kadar pişirilir. Süzme bal bir miktar su ile karıştırılarak ballı su hazırlanır. Ayvalar yıkandıktan sonra iki ucundan sap kısımları temizlenir ve önce ikiye sonra da dörde bölünürek içleri temizlenir. Etler suyunu çekmeye başlayınca kuz ve karabiber konulur. Etler rengini alınca ballı suyu katılır ve üzerlerine toz şeker serpilir. Alt üst edilerek bir miktar daha renkleri kahverengiye dönünce etlerin üzerine alınır. Tavada kalan yağ da etlerin üzerine eklenir ve 5 dakika daha pişirilir. Bademler az sıvıyağda kavrulur, üzerine kayısılar eklenir ve bir taşım kaynadıktan sonra etlerin üzerine eklenir.

Afiyet Olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.