ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sarımsaklı Otlu Sote Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003313)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:16 AM

Sarımsaklı Otlu Sote Tarifi
 
Sarımsaklı Otlu Sote

Kullanılan Malzemeler:
3 diş dövülmüş sarımsak
4 yemek kaşığı saf zeytinyağı
4 parça tavuk
ince ince rendelenmiş çeşni ve 1 limon suyu
1 yemek kaşığı taze doğranmış maydanoz
2 çay kaşığı taze doğranmış tarhun
tuz ve biber
SÜSLEMEK İÇİN
limon dilimleri veya parçaları
taze ot

Hazırlama Şekli:
1. Sarımsağı yağda hafif renk alana kadar kızartın fakat kararmasın.
2. Tek bir defada tavuğu ekleyin, tavuğun derisi gevrek ve açık kahverengi olana kadar 15-20 dakika sık sık çevirerek, tadını alması ve kızarması için bir süre bekleyin.
3- Ateşi kısın tavanın kapağını kapatın ve tavuk parçalarının en kalın bir şiş veya çatala değildiğinde sular akana kadar 15-20 dakika pişirmeye devam edin.
4. Dar ve uzun bir kaşık yardımıyla tavuğu tavadan alın ve ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirin.
5. Limon parçalarını ve suyunu tavaya ekleyin ve tavanın dibindekilerin tümünü kazımak için cızırdayana kadar çok iyi karıştırın.
6. Ateşin üstünden alın ve lezzetli olması için otları ve tuzu ve biberi ekleyin. İyice karıştırın ve ardından tavuğun üstüne dökün. Limon dilimleri ve taze otlarla süsleyip, sıcak olarak servis yapın taze yeşil veya karışık bir salata ve kızartılmış Fransız yemekleri bu yemeğin yanında çok iyi gider.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.