ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Karadeniz Usulü Hamsi Tavası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003271)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:23 AM

Karadeniz Usulü Hamsi Tavası Tarifi
 
Karadeniz Usulü Hamsi Tavası Tarifi

Malzemeler

1 kg. hamsi
2 bardak mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 kaşık zeytinyağı.

Yapılışı

Hamsiler temizlenir, yıkanır. İsteğe göre kılçıkları da çıkarılabilir. Bir tepsinin içine dökülen tuz ilave edilmiş mısır unlu karışıma atılan hamsiler içine 1 kaşık yağ gezdirilmiş hamsi tavasının içine kuyrukları ortada birleşecek şekilde daire şeklinde dizilir. Kızgın ateşte nar gibi pişirilir. Üstüne tavanın kapağı kapatılarak balıklar ters çevrilip tavaya ters yüz edilir. Şekillerinin bozulmamasına dikkat edilerek diğer yüzleri de kızartılınca servis tabağına çevrilerek alınır. Soğan ve domates ile servis


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.