![]() |
Fellah Köftesi Tarifi
Fellah Köftesi Tarifi
MALZEMELER: 3 su bardağı ince bulgur 1 su bardağından 2 parmak az un 1/2 çay bardağı irmik 1 yumurta 2 su bardağı sıcak su tuz Sosu için: 2 adet kuru soğan 1 baş sarımsak 2 kaşık biber salçası 1 demet maydonoz sıvıyağ Haşlamak için: su tuz http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg YAPILIŞI: İnce bulguru derin bir kaba koyup üzerine sıcak suyu ekleyin.Bulgur şişince içine un irmik ve yumurtayı ekleyin.İyice özleşene kadar yoğurun.1 kaşık salça ekleyip yoğurmaya devam edin.Artık dağılmayacağını düşündüğünüzde şekil verin.Misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp ortasına parmağınızla bastırın.Böylece bu çukurlar sayesinde daha fazla sos alacak.Kaynayan tuzlu suya atıp haşlayın ve pişince kevgir yardımıyla sudan çıkarın.Sosunu hazırlamak için sıvıyağa soğanı rendeleyim.Sarımsağı ezip onuda soğanla beraber kavurun.Salça ekleyiop altını kapatın.Maydonozu ekleyin.Haşladığınız köfteleri bu sosa ekleyip iyice karıştırın.Servis yapmaya hazırdır. |
Fellah Köftesi Tarifi
Fellah Köftesi
1 Su bardağı ince bulgur Yarım su bardağı un Yarım su bardağı irmik 1 tatlı kaşığı kimyon 1 Çay kaşığı karabiber 1 adet yumurta akı tuz Sosu İçin; 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı salça 2 adet rendelenmiş domates bul biber Malzemenin tamamı çukur bir kapta göz kararı ile ılık su ile yoğrulur. Katı bir hamur kıvamına getirilir. Fındık büyüklüğünde yuvarlak alınıp, iki taraftan üstüne bastırarak şekil verilir, bu arada el sürekli ıslatılır. Unlanmış tepsiye dizilir, hepsi hazırlanınca kaynar suda yarım saat pişirilir. Süzülerek çıkarılan köfteler sosun içine atılır(SOS malzemesi olan sıvıyağ, salça rende domates pul biber 2 -3 dakika pişirilir) Sosun içinde servis tabağına çıkarılır. Taze soğan, dereotu, maydanoz ince ince doğranır üzerine serpilir. Sevgiler. Fellah köftesi 1 su bardağı köftelik bulgur 1 adet yumurta 1 çay bardağı un 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı salça Yarım tatlı kaşığı karabiber Kızartmak için: 2 su bardağı sıvıyağ Üzeri için: 1 çorba kaşığı salça 2 diş sarımsak 3 çorba sıvıyağ Yarım tatlı kaşığı tuz 1,5 çay bardağı su Bulgurun üzerine 1 su bardağı ılık su eklenir, 10 dakika bekletilir. Üzerine yumurta, un, salça, rende soğan, tuz, karabiber eklenir. Malzeme bütünleşene kadar yoğrulur. Harçtan misket gibi parçalar yuvarlanır. Kızgın yağda kızartılır. Bu arada bir sos kabına dövülmüş sarımsak, salça, yağ, tuz ve su konur bir tık pişirilir. Kızaran köftelerin üzerine gezdirilir. |
Fellah Köftesi Tarifi
Fellah köftesi tarifi
Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur 2 su bardağı sıcak su 5 su bardağı su (köfteleri haşlamak için) 1 yumurta 5 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1/4 limon suyu tuz Üzeri için 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı salça 4-5 diş sarımsak 2 orta domates 2-3 diş sivri biber 1/2 demet maydanoz sumak Hazırlanısı Bir kabın içine ince bulgurları alıp sıcak suyu ekleyelim. Kapağını örtüp 10 dk. şişmesini sağlayalım. Bulgurlara yumurtayı, unu, tuzu ve baharatları ekleyelim. Ara sıra su serperek, bulgurlar kolayca şekil alacak kıvama gelene dek yoğuralım. Bulgur hamurundan bilye iriliğinde köfteler yapalım. Bir tencerede suyu kaynatalım. Köfteleri tencereye aktarıp 5-6 dk. hafifçe yumuşayana dek haşlayarak delikli kepçe ile çıkarıp servis tabağına alalım. Tavaya sıvı yağı alalım ve salçayı, dövülmüş sarımsakları ekleyip yarım dk. kavuralım. Bir kepçe köftelerin haşlanma suyundan ekleyip bir taşım kaynatarak sosu ateşten alalım ve köftelerin üzerine gezdirelim. Üzerine limon suyu gezdirip sumak serpelim. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, ince doğranmış sivri biberleri ve kıyılmış maydanozu, sumağı köftelerin üzerine serpip servis yapalım. Not: Çayın yanında da servis yapılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.