ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Koyun Haşlama Tarifi ( Diyet ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003223)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:31 AM

Koyun Haşlama Tarifi ( Diyet )
 
Koyun Haşlama Tarifi ( Diyet )

200 gr et
1/2 kereviz
1/2 patates
1/2 havuç
1/2 soğan
2 bardak su
Tuz

Etin yağı ve sinirleri çıkarıldıktan sonra kemiği ile beraber bir tencereye konur. İçine 2 bardak su atılır ve az ısılı bir ateşte haşlanır. Sebzeler de ayrıca ayıklanır ve haşlanmış etin bulunduğu tencereye atılır. Ortalama 1 saat kadar tekrar kaynatılır.
Et, sebzelerle beraber ve suyu ile servis yapılır.
Suyu ayrılıp yalnız sebzeler ve et te verilebilir. Su, lapa ya da çorbada kullanılabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.