![]() |
Tavuk Ciğeri Ezmesi Tarifi
15 adet tavuk ciğeri
2 hazırlop yumurta 4 çorba kaşığı tereyağı 1 küçük baş soğan Karabiber Tuz Yanında: 3 adet hazırlop yumurta Bir kaba tavuk ciğerlerini ve üstünü kaplayacak kadar su koyduktan sonra, yarım saat haşlayın. Sonra da bunları sudan çıkararak soğumaya bırakın. Soğuyunca, ciğerleri 2 adet hazırlop pişirilmiş yumurta ile birlikte et makinesinden geçirin. Bunlara rendelenmiş bir soğan, yumuşatılmış 4 çorba kaşığı tereyağı, yeterince karabiber ve tuz koyarak, tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Bunları bir tabağa alarak düzgün bir şekilde tabağı süsleyin ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.