![]() |
Ebegümeci Kavurması Tarifi
Ebegümeci Kavurması Tarifi
Malzemeler: 1 kg. ebegümeci 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay bardağı zeytinyağı Yapılışı: ince ince çentilmiş soğanlar zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir. içine biber salçası katılarak öldürülür. Tuz ve sonra da ince ince doğranmış ebegümeci eklenir. Ateş kısılır. Kavrulmaya devam edilir. En son kırmızıbiber eklenir. |
Ebegümeci Kavurması Tarifi
1 bağ ebegümeci
1 adet soğan 2 adet domates 2 kaşık tereyağ 2 kaşık zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz pulbiber Ebegümeciyi yıkayın, doğrayın. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın, ince ince doğradığınız soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Dometeslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve soğana ilave edin. Ara sıra karıştırarak sulanana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra doğramış olduğunuz ebegümecini, tuz ve biberini de ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Dibine tutmaması için ara ara karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.