ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Fırında Kuzu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003123)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:48 AM

Fırında Kuzu Tarifi
 
Malzemeler
  • 2 kuzu kolu
  • Yeterince tuz
  • 1 çorba kaşığı yağ
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 fincan un
  • Yarım kaşık salça
  • 8 bardak su
  • 2 baş soğan
  • 2 defne yaprağı
Yapılışı

1. Bir tencereye bir bardak yoğurt, bir fincan un, yarım kaşık salça ve sekiz bardak su konarak telle iyice çırpılır. Soğanlar bütün olarak konur. Ateşte bir taşım kaynayıncaya kadar tutulur.

2. İki kuzu kolu bir tencereye yerleştirilir. Üzerine bir numaradaki yoğurtlu, unlu, salçalı malzeme dökülür, tuzu konur, pişinceye kadar ateşte tutulur.

3. Pişen et bir tepsiye alınır, suyunun bir kısmı tepksinin kenarından dökülür, tuzu konur. Fırında etin üzeri kızartılır. Tepsi fırından çıkarılır, geri kalan süzülmüş salça üzerine dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.