Prof. Dr. Sinsi |
10-28-2012 03:48 AM |
Pratik Tas Kebabı Tarifi Yapılışı Mazemeleri
Tas Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler - 500 gr kuşbaşı et
- 2 soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
- karabiber
Pratik Tas Kebabı Tarifi [*]Kuşbaşı etleri öncelikle az bir yağda suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Etler iyice pişip yumuşadıktan sonra soğanları ekleyip biraz daha yağ koyarak kavuruyoruz.[*]Soğanlarında piştiğine emin olduktan sonra salçayı ekliyip biraz daha karıştırıyoruz. En son olarak etlerin biraz üzerini geçicek kadar su koyup kısık ateşte 15-20 dk. pişiriyoruz.[*]Yemek tamamdır yanına patates kızartması, pilav yada püre ile servis yapabilirsiniz.
|