ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Pratik Tas Kebabı Tarifi Yapılışı Mazemeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003121)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:48 AM

Pratik Tas Kebabı Tarifi Yapılışı Mazemeleri
 
Tas Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
Pratik Tas Kebabı Tarifi [*]Kuşbaşı etleri öncelikle az bir yağda suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Etler iyice pişip yumuşadıktan sonra soğanları ekleyip biraz daha yağ koyarak kavuruyoruz.[*]Soğanlarında piştiğine emin olduktan sonra salçayı ekliyip biraz daha karıştırıyoruz. En son olarak etlerin biraz üzerini geçicek kadar su koyup kısık ateşte 15-20 dk. pişiriyoruz.[*]Yemek tamamdır yanına patates kızartması, pilav yada püre ile servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.