ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tavuk Söğüş Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003106)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:51 AM

Tavuk Söğüş Tarifi
 
Tavuk Söğüş Tarifi

1 tavuk
tuz

İyice temizlendikten sonra bağlanan tavuk bol su ile bir tencerede ateşe konur. Kaynamaya başlayınca oluşan köpüğü alınır. Kapağı kapatılır. Orta kararda kaynatılarak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz atılarak birkaç dakika daha kaynadıktan sonra çıkarılır. Yaş bir beze sarılarak veya tereyağı ile yağlanarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra istenen biçimde, muntazam dilimler veya parçalar halinde kesilerek servis tabağına konulur.

Not: Patates salatası, Rus salatası veya başka bir salata yanına garnitür olarak alınır. Ayrı olarak mayonezle birlikte de yenebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.