ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tavada Etli Ekmek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003082)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:55 AM

Tavada Etli Ekmek
 
Tavada Etli Ekmek

2 su bardağı ılık su
1 adet yaş maya
1 tutam toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
İçi için:
2 adet domates
Yarım kg kıyma
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Ilık su, maya, şeker eritilir. Üzerine yağ, tuz ve un konur, serte yakın bir hamur yapılır. 1 saat dinlendirilir. Bu arada iç hazırlanır. Yağda ince kıyılmış soğan çevrilir. Üzerine kıyma katılır, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzerine rende domates katılır, tuz serpilir. 5-6 dakika daha kavrulur. Hamur 6 eşit parçaya bölünür. Oklavayla ince açılır. Kıymalı iç açılan hamurların yarılarına gelecek şekilde paylaştırılır. Kalan kısım üzerine kapatılır, kenarlarına bastırılır, Az yağlı teflon tavada iki yüzü pembe renkte kızartılır.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.