![]() |
Tavada Etli Ekmek
Tavada Etli Ekmek
2 su bardağı ılık su 1 adet yaş maya 1 tutam toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ Alabildiği kadar un İçi için: 2 adet domates Yarım kg kıyma 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Ilık su, maya, şeker eritilir. Üzerine yağ, tuz ve un konur, serte yakın bir hamur yapılır. 1 saat dinlendirilir. Bu arada iç hazırlanır. Yağda ince kıyılmış soğan çevrilir. Üzerine kıyma katılır, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzerine rende domates katılır, tuz serpilir. 5-6 dakika daha kavrulur. Hamur 6 eşit parçaya bölünür. Oklavayla ince açılır. Kıymalı iç açılan hamurların yarılarına gelecek şekilde paylaştırılır. Kalan kısım üzerine kapatılır, kenarlarına bastırılır, Az yağlı teflon tavada iki yüzü pembe renkte kızartılır. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.