![]() |
Mayonez Soslu Kaparili Et Tarifi
Mayonez Soslu Kaparili Et Tarifi
4 kişilik Gerekli malzeme: 400 gr dana but 2 havuç 160 gr konserve tonbalığı Yarım su bardağı mayonez 1 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı kapari 2 taze soğan 2 defneyaprağı Birkaç salata yaprağı Tuz 1. Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Havuç, soğan ve defneyaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kayna-yıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın. 2. Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin. 3. Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.