![]() |
Baklava Yufkasında Sebzeli Ve Sakızlı Levrek Tarifi
BAKLAVA YUFKASINDA SEBZELİ VE SAKIZLI LEVREK TARİFİ
Malzemeler 100 gr levrek fileto 1 taze soğan 1 kabak 1 havuç 2 yemek kaşığı zeytinyağı yarım demet maydanoz 1 damla sakızı 1 yaprak baklava yufkası tuz karabiber 50 gr eritilmiş tereyağı Yapılışı Rendelenmiş havuç ve kabak, doğranmış taze soğan ve yarım demet maydanoz ile iki yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Tuz, karabiber ve dövülmüş damla sakız ilave edilerek pişirilip soğutulur. Soğumuş sebze harcı, 100 gr doğranmış levrek fileto ile karıştırılır. Sakızlı ve sebzeli levrek harcı baklava yufkasına sarılıp fırın tepsisine alınır. Üzerine fırça ile erimiş tereyağı sürülüp, 180 derecede 15 dakika pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.