![]() |
Sarımsaklı Tavuk Tarifi
Sarımsaklı Tavuk Tarifi
Akşam yemekleriniz için hem ekonomik hem sağlıklı sarımsak tavuk tarifi Malzemeler, 4 adet tavuk but 100 gram tereyağı 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 yemek kaşığı sıvıyağ http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı, Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika kavurup tavayı ocaktan indirin. Sarımsaklı karışım ılındıktan sonra tavuk butlarının üzerine döküp harmanlayın. Fırın tepsisini yağlayıp tavukları tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Yanında patates kızartması ve yeşil salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Sarımsaklı Tavuk Tarifi
Sarımsaklı Tavuk Tarifi
yarım kilo tavuk kuşbaşı 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak tuz kızartmak için yoncakanola yağı Önce sarımsaklı yoğurt hazırlanır, tavuk parçaları bu karışımın içine atılıp yarım saat bekletilir. Daha sonra karışımın içinden çıkarılıp kızgın yağa atılır altın sarısi bir renk alınca servise hazır demektir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.