![]() |
Müsli Soslu Fırında Levrek Tarifi
Müsli Soslu Fırında Levrek Tarifi
8 levrek filetosu 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 1+1/2 su bardağı balık suyu 2 çorba kaşığı muslin sos 2 çorba kaşığı krema Yayvan, orta boy bir tencerede, orta ateşte, yağı eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip bir kez karıştırdıktan sonra, balıkları koyarak her iki yanlarını 2 dakika pişiriniz. Tencereye tuz katıp 6 dakika daha, tencerenin ağzı kapalı olarak pişiriniz. Tencereyi ocaktan alıp, balıkları ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayınız. Tencereyi yeniden orta ateşe koyup 2 dakika kaynattıktan sonra balık suyu, muslin sos ve kremayı ekleyiniz. Karıştırıp yeniden kaynatınız. Kaynar kaynamaz tencereyi ateşten alıp, içindeki sosu bir sosluğa aktararak, balıklarla birlikte servis ediniz. Not: Yanında haşlanmış maydanozlu patates ile servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.