![]() |
Etli Karalahana Sarması Tarifi(Rize)
EtLi KaraLahana Sarması Tarifi(Rize)
25-30 adet karalahana yaprağı 250 gr kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 çorba kaşığı salça 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su baedağı su Karalahana yaprakları kaynar suya batırılır ve çıkarılır. İç malzemesi karıştırılır. İç, yaprağın üst kısmına konur. Önce sağdan ve soldan kapatılır, sonra rulo yapılır, tencereye dizilir. Üzerine tereyağı bırakılır, su gezdirilir. Kapağı kapatılır. Orta ateşte 25 dakika pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.