ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sütlü Levrek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003001)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:08 AM

Sütlü Levrek Tarifi
 
SÜTLÜ LEVREK

MALZEMESİ:
1 kg. levrek,
2 su bardağı süt,
150 gr. taze kaşar rendesi,
3 çorba kaşığı un,
125 gr. katıyağ,
sirke,
tuz,
karabiber.

Levrekleri, 1 kaşık sirke ile tuzlu suda haşlayıp, deri ve kılçıklarını ayıklayın. Kısık ateşte, unu eritilmiş yağa azar azar karıştırarak katıp, pembeleştirin. Sütle tuzunu ilave edip muhallebi kıvamına getirin ve peynirin yarısını katıp karıştırın. Isıya dayanaklı bir cam kaba sosun 1/3 ünü boca edip üzerine balıkları yayın ve sosun geri kalan kısmını da üstüne boca edin. 180 derece fırında yarım saat tutup, üstüne kalan peyniri de serpin ve peynirler eriyinceye kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.