ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Fıstıklı Fırın Beyti Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002988)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:11 AM

Fıstıklı Fırın Beyti Tarifi
 
Fıstıklı Fırın Beyti Tarifi

Malzemeler :
  • 300 Gr. Kuzu Eti
    500 Gr. Kuyruk Yağı
    Yeşil Fıstık
    Tuz Garnitürü İçin:
    Yeşil Biber
    Domates
    Soğan
    Sarımsak
    Kaşar Peyniri
    Maydanoz Lavaşı İçin:
    3 Su B. Söke Un
    Yarım Paket Yaş Maya
    Su Üzeri İçin:
    Yumurta Sarısı
    Çörek Otu
    Susam
Hazırlanışı
Lavaşını hazırlarken; unun ortasına mayayı alın. Ilık su döküp ortasından başlayarak karıştırın. İyice yoğurarak kulak memesi kıvamında hamur elde edin.6 bezeye ayırın. Hepsini ince ince açın. Kuzu etini ve kuyruk yağını kesme tahtası üzerinde satırla kıyın ve karıştırın. Karıştırma kabına alın, tuzunu ve fıstığını atıp, iyice yoğurun. Şişlere geçirin ve ızgarada yarı kıvamda pişirin..

Biberi, domatesi, soğanı, sarımsağı, maydanozu ince ince kıyın. Hepsini karıştırın. Açılan lavaşlara şişlerden çıkardığınız etleri koyun. Garnitürden koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve dürüm şeklinde sarın. Bütün lavaşları aynı şekilde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.