ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Polonya Et Dolması Tarifi Yapılışı Mazemeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002949)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:17 AM

Polonya Et Dolması Tarifi Yapılışı Mazemeleri
 
Polonya Et Dolması İçin Kullanılan Malzemeler
  • 4 büyük parça dana bonfilesi
  • 300 gr. mantar
  • 2 baş soğan
  • 1 su bardağı et suyu (1 etsu tabletle hazırlanmış)
  • un
  • sıvıyağ
  • karabiber
  • tuz
Polonya Et Dolması Tarifi

Bonfileleri bir mutfak tahtasının üzerinde mutfak çekici ile döverek hemen hemen 3 mm. kalınlığında eti yırtmamaya dikkat ederek açın. Tuz ve karabiber serperek bir kenara bırakın.

Soğanları ve mantarları çok ince dilimler halinde kıyın. Tavada kızdırılmış yağda soğanları saydamlaşıncaya kadar kavurup üzerine mantarları eklerin. Mantarlar suyunu çekinceye kadar zaman zaman karıştırarak birlikte kavurup tuzunu ve karabiberini ekleyin.

Daha önce döverek incelttiğiniz etlerden birini alın ve bir tabağa yayın. Hazırladığınız içi et sayısına bölerek, yeterli miktarı etin bir ucuna koyun, etin yan kısımlarını içe kapatarak aynı sarma yapar gibi sarın. Diğer etleri de aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız et dolmalarını una bulayarak bol kızgın yağda 5 dakika kadar kızartın. Kızarmış et dolmalarını çok derin olmayan bir tencereye sıralayarak üzerine etsu tablet ile hazırladığınız 1 bardak et suyunu ekleyin, kısık ateşte 35-40 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yanında haşlanmış patates ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.