![]() |
Patatesli Somon Güveç Tarifi
Patatesli Somon Güveç Tarifi
Malzeme: 600 gram fileto somon 90 gram parmesan peyniri 1 adet yumurta 200 gram krema 60 gram Teremyağ 1 su bardağı balık suyu 400 gram haşlanmış patates 1 demet dereotu Patateslerin kabuklarını soyup ince halkalar şeklinde dilimleyin. Dereotunu kıyın. Somonları 25 gramlık madalyonlar halinde doğrayın. Yuvarlak güveç kaplarının en altına patates dilimleri yayın. Üzerine somon dilimlerini yerleştirin. En üst kısmı tekrar patates dilimleri ile kaplayın. Teremyağı ve dereotunu güveçlerin üzerine dağıtın. Bir çırpma kabında krema, yumurta ve balık suyunu çırpıp, tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı güveçlere eşit miktarda dağıtın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.