ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Pideli Kuzu Eti Tarifi Yapılışı Mazemeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002943)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:18 AM

Pideli Kuzu Eti Tarifi Yapılışı Mazemeleri
 
[*]Malzemeler:[/LIST]1 kilo kuşbaşı kuzu eti

2 tatlı kaşığı tereyağı

1 kahve fincanı etsuyu

3 küçük ya da iki ortaboy kebap pidesi

yarım kilo yoğurt

4 sivri biber

2 orta boy domates

1 kahve kaşığı kırmızı biber
  • Yapılışı:
Domatesleri yıkayıp, dikine sekizer parçaya, biberleri dörder parçaya bölüp ayrı şişlere dizin. Kuzu etini her şişe beşer, altışar dizin. Etleri ve sebzeleri ateşte pişirin. Küçük karelere böldüğünüz pideleri bir tenceredeki yağda kızartın, et suyunu katın kapağını kapatıp beş dakika bekletin. Sonra pideleri çukur tabaklara taksim edin. İyice karıştırdığınız yoğurdu dökün, üzerine eritip kattığınız kırmızı biberi ve tereyağını gezdirin. En üste şişleri koyup, fırında ısıtın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.