ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sodalı Hamsi Buğulama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002933)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:20 AM

Sodalı Hamsi Buğulama Tarifi
 
Sodalı Hamsi Buğulama Tarifi

Yarım kg hamsi
1 şişe maden suyu
1 adet defne yaprağı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Hamsi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğan, tuz serpilir. Parçalanmış defne yaprağı konur. Yağ gezdirilir. En son maden suyu gezdirilir. Tepsinin ağzı aliminyum folyoyla sıkıca kapatılır. 190 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.