ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bademli Balık Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002909)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:24 AM

Bademli Balık Tarifi
 
Bademli Balık Tarifi

4 dilim kalkan filatosu
1 çay bardağı dövülmüş badem
1 su bardağı balık suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber

Tavaya tereyağı konur eriyince balık filatoları atılır ve iki yüzü kızartılır. Sevis tabağına konur. Tavada kalan yağı üzerine tuz, karabiber, un ve balık suyu katılır, bir taşım pişirilir. Balıkların üzerine gezdirilir. En son yağsız kavrulmuş badem serpilir, servise sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.