![]() |
Balık Pastası Tarifi
Balık Pastası Tarifi
Malzeme: 350 gr balık filetosu 2 adet yumurta 2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil 2 çorba kaşığı doğranmış kişniş otu 3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Pirinç Unu karabiber, deniz tuzu Bizim Mutfak Ayçiçek Yağı Süslemek için : Limon, roka Balığı 5 mmlik karelere bölün. Balık, yumurta akları, kişniş otu, zencefil, pirinç unu, tuz ve karabiberi bir kaseye koyup iyice karıştırın. Tavayı 1 cm yüksekliğine kadar sıvıyağ ile doldurup orta ateşte ısıtın. Karışımı kaşığın arkasıyla yayarak düzleyin ve balıkların iki tarafını da 1 dakika sarılaşana kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alın. Limon dilimleri ve roka yapraklarıyla sıcak olarak servis yapın. |
Balık Pastası Tarifi
1/2 kg. mezgit balığı
250 gr. süt 50 gr. Teremyağ 1 soğan Tuz ve biber 1 çorba kaşığı mısır unu 2 katı pişmiş yumurta 750 gr. patates püresi Maydanoz Limon Fırını önceden kızdırın. Balıkları, süt, tereyağ, dörde bölünmüş soğan tuz ve biberle birlikte bir tencereye koyun. On dakika kadar yavaş ateşte pişirin. Balıkları tencereden alıp derisi ve kılçığını çıkarın, pasta tencerecine koyun. Geri kalan sıvıyı süzüp (soğanları alarak) tekrar tencereye koyun. Mısır ununu 1 çorba kaşığı su ile karıştırıp süt karışımına ilave edin ve karıştırın. Devamlı karıştırarak 3 dakika yavaş ateşte pişirin. Katı yumurtaları dilimleyip pasta tenceresindeki balıkların üstüne koyun. Sosu üstüne dökün. En üstünü patates püresi ile kaplayın. Fırının orta kısmına koyup 20-30 dakika pişirin. Maydanoz ve limonla süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.