ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Patatesli Ve Mantarlı Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002876)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:29 AM

Patatesli Ve Mantarlı Tavuk
 
Patatesli ve mantarlı tavuk

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

* 600 gr. kuşbaşı tavuk eti
* 1 adet orta boy soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 6 adet orta boy patates
* 12 adet mantar
* 2 adet dolmalık biber
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 su bardağı sıcak su
* Tuz

Yapılışı:

Tereyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine tavuk etini ilave edin. 5 dakika daha kavurduktan sonra elma dilimi doğranmış patates, dörde bölünmüş mantar ve iri doğranmış dolmalık biberi ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup, biber salçasını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte arada sallayarak 5 dakika pişirin. Daha sonra tuz ve suyu ekleyin. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.