![]() |
Çingene Yahnisi İtalya-Osobuko Tarifi
Çingene Yahnisi (İtalya-Osobuko)
1 kg koyun incik 250 gr arpacık soğanı 15 adet mantar 2 adet sivri biber 1 adet havuç 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Tavaya tereyağı konur, iyice eriyince etler dizilir. İki yüzü renk alacak kadar kızartılır. Sonra arpacık soğanlar katılır. Hemen ardından yarım daire şeklinde doğranmış havuç ve iri doğranmış biber eklenir. 5 dakika kadar pişirildikten sonra doğranmış mantar, tuz ve karabiber ilave edilir. Birkaç dakika pişirilmeye bırakılır. Bu arada sıcak su ve salça karıştırılır, yemeğe eklenir. Kapaklı olarak, kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.