ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Safranlı Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002768)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:47 AM

Safranlı Tavuk
 
Safranlı Tavuk

Mutfak: Klasik Tanımlar

Yemek Türü: Kırmızı Et-Tavuk ve Hindi Etli Yemekler

Hazırlama Süresi: 15

Pişirme Süresi: 35

Kişi Sayısı: 8

Malzemesi:

4 adet tavuk göğüs eti 2 su bardağı mantar 3 diş sarmısak 2 tatlı kaşığı safran 1 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvıyağı Karabiber Tuz

Tarifi:

Mantarları yıkayıp enlemesine bölün. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Göğüs etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağı, doğranmış sarmısak ve tavuk etlerini ekleyip, soteleyin. Mantarı da ilave edip suyunu verip çekene kadar kavurun. Safranı tuz serper gibi serpiştirip, karıştırın. 2 bardak sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Kızarmış patatesle servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.