![]() |
Safranlı Tavuk
Safranlı Tavuk
Mutfak: Klasik Tanımlar Yemek Türü: Kırmızı Et-Tavuk ve Hindi Etli Yemekler Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 4 adet tavuk göğüs eti 2 su bardağı mantar 3 diş sarmısak 2 tatlı kaşığı safran 1 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvıyağı Karabiber Tuz Tarifi: Mantarları yıkayıp enlemesine bölün. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Göğüs etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağı, doğranmış sarmısak ve tavuk etlerini ekleyip, soteleyin. Mantarı da ilave edip suyunu verip çekene kadar kavurun. Safranı tuz serper gibi serpiştirip, karıştırın. 2 bardak sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Kızarmış patatesle servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.