![]() |
Ahmet Bey Kebabı Tarifi
Ahmet Bey Kebabı Tarifi
500 gram kuzu ve dana karışımı köftelik kıyma 1 dilim bayat ekmek 1 adet orta boy soğan 2-3 diş sarımsak 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı toz şeker Yeteri kadar tuz 500 gram patlıcan 500 gram çarliston biber 1 kilogram domates 2-3 diş sarımsak Kızartmak için sıvı yağ Köftelik malzemeleri iyice yoğurup bir gece bekletin. Patlıcanları halka halka 2 santim kalınlığında doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Biberlerin tohumlarını ve saplarını temizledikten sonra 2'ye veya 3'e bölün. Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın. Sarımsakları küçücük doğrayın. Köfteleri yağsız tavada kızartın. Önce biberleri, daha sonra tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları bol yağda kızartın, kağıt havluya alıp yağını süzdürün. Domatesleri ayrı bir yerde sarımsak ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Servis tabağına önce köfteleri, üzerine patlıcanları, onların üstüne biberleri, son olarak da domates sosunu dökün. Biraz ılınınca servise verin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.