![]() |
Mercimekli Hindi Bonfile Tarifi
Mercimekli Hindi Bonfile Tarifi
İçindekiler: 4 adet Banvit Hindi Bonfile 60 gr tereyağı 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 500 ml piliç suyu 150 gr kırmızı mercimek 150 gr bulgur 7 çorba kaşığı krema 4 çorba kaşığı parmesan peyniri Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) 10 çorba kaşığı pesto sos Isıtılmış 40 gr yağa soğanları katın, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar 2-3 dak. soteleyin. Piliç suyunu ilave edin, kaynama noktasına kadar ısıtın. Kırmızı mercimeği unlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Mercimek, bulgur, tuz ve karabiberi kaynar piliç suyuna ekleyin, kısık ateşte bulgur ve mercimek suyunu çekinceye kadar ve hafif diri kalacak şekilde 7-8 dak. pişirin. Krema ve parmesan peynirini katıp harmanlayın. Etleri iki streç arasında döverek hafifçe inceltin, üzerlerine pesto sos sürün. Kalan yağı ısıtın ve her iki taraflarını hızlı ateşte 3er dak. pişirin, ateşi kısın ve etleri istediğiniz kıvamda pişirip her bir dilimi 4e kesin. Etleri bulgurlu mercimek üzerine yerleştirin, üzerlerine kalan pesto sosunu gezdirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.