ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Enginarlı Tavuk Göğsü Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002696)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:59 AM

Enginarlı Tavuk Göğsü Tarifi
 
Enginarlı Tavuk Göğsü

4 adet tavuk göğüs eti
2 adet soğan
6 adet enginar
2 adet domates
2 adet havuç
Yarım bardak ayçiçek yağı
Bir kaşık un
1 limon
Tuz
Karabiber
Maydanoz

Tavukların kemiklerini ayırıp kuşbaşı doğrayın ve yağda kavurun. Tavuğu bir kaba alın. Enginarları soyun. Soyduğunuzu limonlu unlu soğuk suya koyun; yoksa kararır. Soyulan enginarı dörde, beşe bölün. Tekrar unlu kendi suyunda pişirin ve tavukların üstüne döşeyin. Havuçları da pişirin ve karıştırın. Domatesi soyup üzerlerine doğrayın ve fırına verin. 20 dakika fırında pissin. Çıkarıp sıcak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:59 AM

Enginarlı Tavuk Göğsü Tarifi
 
1 adet küp doğranmış tavuk göğsü

1 adet sivri biber

1 adet domates

1 adet haşlanmış enginar

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 çorba kaşığı Teremyağ

Teremyağını tavada eritin. Piliç etini Teremyağnda arasıra çevirerek sote edin. Biber ve soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya ekleyin. Domatesi küp biçiminde doğrayın. Hepsini birlikte birkaç dakika daha kavurun. Haşlanmış enginarı servis tabağına alın. Üzerine eti yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip fırın ızgarasında eritin. Soğutmadan hemen servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.