![]() |
Enginarlı Tavuk Göğsü Tarifi
Enginarlı Tavuk Göğsü
4 adet tavuk göğüs eti 2 adet soğan 6 adet enginar 2 adet domates 2 adet havuç Yarım bardak ayçiçek yağı Bir kaşık un 1 limon Tuz Karabiber Maydanoz Tavukların kemiklerini ayırıp kuşbaşı doğrayın ve yağda kavurun. Tavuğu bir kaba alın. Enginarları soyun. Soyduğunuzu limonlu unlu soğuk suya koyun; yoksa kararır. Soyulan enginarı dörde, beşe bölün. Tekrar unlu kendi suyunda pişirin ve tavukların üstüne döşeyin. Havuçları da pişirin ve karıştırın. Domatesi soyup üzerlerine doğrayın ve fırına verin. 20 dakika fırında pissin. Çıkarıp sıcak servis yapın. |
Enginarlı Tavuk Göğsü Tarifi
1 adet küp doğranmış tavuk göğsü
1 adet sivri biber 1 adet domates 1 adet haşlanmış enginar Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çorba kaşığı Teremyağ Teremyağını tavada eritin. Piliç etini Teremyağnda arasıra çevirerek sote edin. Biber ve soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya ekleyin. Domatesi küp biçiminde doğrayın. Hepsini birlikte birkaç dakika daha kavurun. Haşlanmış enginarı servis tabağına alın. Üzerine eti yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip fırın ızgarasında eritin. Soğutmadan hemen servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.