![]() |
Fesleğen Ve Sarımsak Soslu Köfte Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Fesleğen ve Sarımsak Soslu Köfte Tarifi Yapılışı Mazemeleri
4-6 Kişilik Malzemeler: Köftesi için: ? Yarım kg kıyma ? 1 yumurta ? 3-4 yemek kaşığı galeta unu ? 1 rendelenmiş soğan ? 2 diş dövülmüş sarımsak ? Tuz ? Karabiber ? Kırmızı pul biber ? Kekik ? Kimyon Kızartmak için: ? Ayçiçeği yağı Fesleğen ve sarımsak sosu için: ? Yarım demet taze fesleğen ? 4 diş sanmsak ? 1 su bardağı mayonez ? Yarım çay bardağı krema ? Yarım limonun suyu ? Tuz ? Karabiber Hazırlanışı: Köfte için gerekli tüm malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp 1-2 saat dinlendirin. Hazırladığınız harçtan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Parmak şeklinde köfteler hazırlayın. Köfteleri ince bir tabaka halinde una bulayın. Kızartma tavasına yeteri kadar ayçiçeği yağı alıp ısıtın. Köfteleri tavaya alıp orta ateşte her tarafını kızartıp servis tabağına alın. Sos için fesleğeni ve sarımsağı mutfak robotunda çekin. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Köfteleri sosla birlikte servis yapın. Afiyet Olsun! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.