![]() |
Tavuk Sarması Tarifi
Tavuk Sarması Tarifi
Malzemeler - 5 parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti - 1 adet patates - 1 adet havuç - 3 yemek kaşığı haşlanmış bezelye - 3 yemek kaşığı mantar - 2 yemek kaşığı margarin - 5 dilim taze kaşar peyniri - Tuz, karabiber, kekik Yapılışı Mantarı ince ince kıyınPatates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın 1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatınİyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün Yarım çay bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirinKızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın |
Tavuk Sarması Tarifi
Tavuk Sarması Tarifi
6 kişilik 200 gram tavuk göğsü 200 gram havuç 200 gram kabak 100 gram yeşil zeytin 200 gram mantar 100 gram maydanoz 6 adet yumurta 250 gram tereyağı 50 gram kekik 1 tatlı kaşığı tuz 10 gram karabiber 1 diş sarımsak Havucu, kabağı, mantarı, soğanı, maydanozu küçük küçük doğrayın, yeşil zeytini çekirdeklerini çıkarıp malzemeye ekleyin. Karışımı bir tavada kavurun. Tavuk göğsünü kemiklerinden ayırın. Bütün malzemeleri, içini açtığınız tavukların içine yerleştirin. Tuz ve biberi ilave edip tavuğun açılan kısmını kapatın. Tavaya 25-30 gram kadar yağ koyarak hafif ateşte kızartın. Yumurtaları ayrı bir kapta kırın ve çırpın. Yumurtaları omlet biçiminde ince olarak pişirin. Tavuğu, servis tabağına yerleştirdiğiniz yumurtanın üstüne yerleştirin. |
Tavuk Sarması Tarifi
4 adet tavuk bonfile
1 su bardagi konserve bezelye 2 adet patates 3 adet havuç Beşamel sos: 2 yemek kasigi un 2 su bardağı süt 50 gr Teremyağ Üzeri için: 1 paket dil peyniri Etleri marine etmek icin: 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Bonfileleri doverek inceltin. Marina malzemelerini karistirip bonfilleri sosun icinde birkac saat buzdolabinda bekletin. Havuc ve patetesin kabuklarini soyup kucuk kup seklinde dograyin. Tencereye 1 su bardagi su koyup yumusayincaya kadar haslayin. Suyunu suzup bezelyelerle birlikte karistin. Etleri marina sosun icinden cikartip suzun. Etin bir parcasinin icine hazirlanmis icten bir miktar koyup rulo seklinde sarip firin tepsisine koyun. Tavaya tereyagini eritip icersine un ilave edip rengi degisene kadar kavurun. Sut ve tuz ilave edip karistirarak pisirin. Tepsideki tavuk rulolarin uzerine esit sekilde dokun. Dil peyniri veye kasar peyniri koyup 200Cº derece onceden isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirip sicak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.