ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tavuk Sarması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002690)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:00 AM

Tavuk Sarması Tarifi
 
Tavuk Sarması Tarifi

Malzemeler

- 5 parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
- 3 yemek kaşığı mantar
- 2 yemek kaşığı margarin
- 5 dilim taze kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, kekik



Yapılışı
Mantarı ince ince kıyınPatates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın 1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin
Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatınİyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın
Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün Yarım çay bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirinKızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:00 AM

Tavuk Sarması Tarifi
 
Tavuk Sarması Tarifi

6 kişilik
200 gram tavuk göğsü
200 gram havuç
200 gram kabak
100 gram yeşil zeytin
200 gram mantar
100 gram maydanoz
6 adet yumurta
250 gram tereyağı
50 gram kekik
1 tatlı kaşığı tuz
10 gram karabiber
1 diş sarımsak

Havucu, kabağı, mantarı, soğanı, maydanozu küçük küçük doğrayın, yeşil zeytini çekirdeklerini çıkarıp malzemeye ekleyin. Karışımı bir tavada kavurun. Tavuk göğsünü kemiklerinden ayırın. Bütün malzemeleri, içini açtığınız tavukların içine yerleştirin. Tuz ve biberi ilave edip tavuğun açılan kısmını kapatın. Tavaya 25-30 gram kadar yağ koyarak hafif ateşte kızartın. Yumurtaları ayrı bir kapta kırın ve çırpın. Yumurtaları omlet biçiminde ince olarak pişirin. Tavuğu, servis tabağına yerleştirdiğiniz yumurtanın üstüne yerleştirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:00 AM

Tavuk Sarması Tarifi
 
4 adet tavuk bonfile

1 su bardagi konserve bezelye

2 adet patates

3 adet havuç

Beşamel sos:

2 yemek kasigi un

2 su bardağı süt

50 gr Teremyağ

Üzeri için:

1 paket dil peyniri

Etleri marine etmek icin:

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Bonfileleri doverek inceltin. Marina malzemelerini karistirip bonfilleri sosun icinde birkac saat buzdolabinda bekletin. Havuc ve patetesin kabuklarini soyup kucuk kup seklinde dograyin. Tencereye 1 su bardagi su koyup yumusayincaya kadar haslayin. Suyunu suzup bezelyelerle birlikte karistin. Etleri marina sosun icinden cikartip suzun. Etin bir parcasinin icine hazirlanmis icten bir miktar koyup rulo seklinde sarip firin tepsisine koyun. Tavaya tereyagini eritip icersine un ilave edip rengi degisene kadar kavurun. Sut ve tuz ilave edip karistirarak pisirin. Tepsideki tavuk rulolarin uzerine esit sekilde dokun. Dil peyniri veye kasar peyniri koyup 200Cº derece onceden isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirip sicak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.